Novosti

Sunčani Portugal oduševio đurđevačku ekipu Comenius projekta W.A.T.E.R.

Puni dojmova i oduševljenja, novih iskustava i novih prijateljstava đurđevački gimnazijalci, Ivan Blažok, Dinko Begić i Jerko Kanić, učenici 2. razreda, sa svojim su nastavnicima, Hrvojem Baltićem, Tomislavom Ostojićem i koordinatoricom Comenius projekta “W.A.T.E.R.” Anom Huzjak Kišivan, vratili su se iz sunčanog i toplog Portugala, gdje je održan drugi susret zemalja partnera.

Đurđevačka je mala ekipa provela nezaboravan tjedan u malom portugalskom gradu Vouzeli gdje su zajedno radili na projektu usmjerenom na upoznavanje i zaštitu vode sa svojim vršnjacima i kolegama iz Portugala, Francuske, Rumunjske, Grčke i Turske.

– Tema drugog susreta bila je izrada loga za projekt te predstavljanje učeničkih umjetničkih radova na temu vode. Učenici svih zemalja predstavili su pjesme, crteže, slike i stripove vezane uz vodu koje su pripremali od prošlog susreta u Rumunjskoj. Inspirirani sakupljenim materijalima, učenici su zajednički kreirali četiri idejna rješenja za logo projekta od kojih će glasovanjem na web stranici projekta biti odabran samo jedan koji će se koristiti kao službeni logo projekta, pojasnila je koordinatorica projekta i dodala da su se učenici družili, osim kroz zajednički rad, sakupljanjem materijala, kroz izlete, sportske aktivnosti i posjet interaktivnoj predstavi Robin Hood koju je na engleskom jeziku za njih izveo britanski ansambl.

Cijeli članak pročitajte na www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content