Novosti

Suša u Podravini

Nakon dva proglašenja elementarnih nepogoda od suše, kojima su obuhvaćena područja sva tri grada i 22 općine, komisije za procjene šteta u općinama i gradovima počele su svoj posao, a iz Koprivničko-križevačke županije odaslana je u Zagreb prva gruba procjena o 170 milijuna kuna nastalih šteta.

– Sada je u tijeku druga procjena, znači izlazak povjerenstava općina i gradova na teren i njihov prikaz realnog stanja, što mislim da će biti puno veće i puno više procijenjeno nego što sam rekao, od ovih 170 milijuna kuna. Oni sad kroz nekih 40 dana budu napravili tu procjenu, poslali nama, zbrojit ćemo sve u te tablice, obrasce i poslati prema ministarstvima poljoprivrede i financija, a kakva će biti njihova odluka, nije više u našoj nadležnosti, izvijestio je pročelnik za poljoprivredu Denis Maksić.

Suša je najžešće pogodila usjeve na lakšim, pjeskovitim tlima uz Dravu, gdje se šteta penje i do sto posto, dok je značajno manja na težim glinastim tlima, a pogotovo na parcelama kojima je zbog gnojidbe stajnjakom stvoren sloj koji je zadržavao vlagu.

Tekst: www.radio-koprivnica.hr.
Slika: www.koprivnica.net.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content