Novosti

Sve je spremno za 45.-tu Picokijadu

U Đurđevcu je sve spremno za 45.-tu po redu Picokijadu, kulturnu i turisitčku manifestaciju kojoj su i ove godine pokrovitelji predsjednik RH dr. Ivo Josipović i Ministarstvo turizma RH, a po prvi puta generalni sponzor je Konzum. Zamjeniku župana Darku Soboti, direktoru Ureda TZ KC-KŽ županije Zdravku Mihevcu, te novinarima i „zlatnim“ sponzorima INA-i i Ožujskom pivu te „srebrnim“ hotelu Picok i Zagrebačkoj banci, jučer je predstavljen program ovogodišnje Picokijade koja će krenuti već od 20. lipnja a završiti 30. lipnja u ponoć, ulaskom Republike Hrvatske u EU.

Glavnina priredbi će se ipak održati od 28. do 30. lipnja, dakle posljednji vikend u ovom mjesecu. Njen program je na društevnim mrežama (Facebook stranica Picokijade) kao i na službenoj web stranici (www.picokijada.com), a uskoro će se njome preko medijskih prezentacija malo poštimati njeni sponzori i medijski pokrovitelji.

Program Picokijade su predstavili ljudi koji ga pripremaju, kako su rekli, od lanjskog listopada; predsjednik Organizacijskoga odbora Slavko Gračan, programski voditelj i pomoćnik redatelja Zdravko Patačko, voditelj marketinga Vladimir Mlakar, voditelj kulturnih priredaba Zdravko Šabarić i Mario Fuček, viši stručni suradnik TZ Područja đurđevačke Podravine.

Od 20. do 30.tog lipnja za 45-tu Picokijadu pripremljeno je blizu 45 priredbi, angažirano preko 3000 sudionika, zadržane su sve glavne priredbe koje joj tradicionalno daju prepoznatljivost i posebnost, a ove godine će biti organizirano i nekoliko novih za koje se također računa da će zaokupiti pozornost posjetitelja i postati tradicionalne.

Cijeli članak pročitajte na www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content