Novosti

Sve je spremno za ovogodišnju Picokijadu

Danas je održana je konferencija za medije, na kojoj je predstavljen program Picokijade 2014.
Konferenciji su nazočili predsjednik organizacijskog odbora Picokijade i gradonačelnik grada Đurđevca Željko Lacković, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, direktor TZ Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc, izvršni direktor Picokijade Marijan Ružman, kao i predstavnici sponzora.
Članovi organizacijskog odbora, suorganizatori, kao i sponzori, izrazili su zadovoljstvo upriličenjem i sudjelovanjem u ostvarivanju ove prestižne manifestacije, čiji središnji događaj, scenski prikaz Legende, nosi trajni status nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske.
10447242_789431607781759_1630469475_n
Picokijada je jedna od najvećih multikulturalnih i međunarodnih manifestacija u kontinentalnoj Hrvatskoj, unutar koje se, uz scenski spektakl Legenda o Picokima, odvija i niz drugih kulturno-povijesnih, tradicijskih, gastroenoloških, sportskih i zabavnih priredbi.
Tu su već tradicionalna događanja, povorka aranžiranih kola ‘Podravina od leta do leta’, takmičenje u spremanju jela od piletine ‘Picoki po piščoke’, scenski spektakl ‘Turci ido’, te izložba kolača ‘Diganke, zlevanke i prkači’, kojoj je ovogodišnji pokrovitelj župan koprivničko-križevačke županije, Darko Koren.
Kao jednu od novosti svakako vrijedi istaknuti Međunarodni festival ‘Kukuriček’, koji se, po prvi puta, u organizaciji udruge ‘Kukurijek’ 22. lipnja 2014. godine u Đurđevcu, održava u proširenom izdanju. Kukuriček 2014. biti će popraćen raznim aktivnostima i radionicama, koje će sa održavanjem započeti u subotu, 21. lipnja 2014. godine, dan uoči samog Festivala.
Ovogodišnju Picokijadu upotpunit će i otvaranje Svjetskog rukometnog prvenstva za juniorke. Ceremonija otvaranja biti će upriličena u petak, 27. lipnja 2014. godine u 22:30, na velikoj pozornici Starog grada.
Picokijada 2014. održat će se u Đurđevcu od 27. do 29. lipnja 2014. godine, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, Ministarstva turizma i Ministarstva kulture.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content