Novosti

Svečano obilježen Dan općine Molve

U nedjelju, 10. kolovoza 2014. godine, svečano je obilježen Dan općine Molve. Svečanost je započela služenjem Svete mise u crkvi Uznesenja
IMG_8788
Blažene Djevice Marije u Molvama, nakon čega je uslijedila svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mijo Kovačev.
Načelnik općine Zdravko Ivančan u kratkim se crtama osvrnuo na sve učinjeno u prošloj godini, te planovima u narednom periodu koji su prvenstveno usmjereni na poticanje gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta na području općine.
 
Bila je to prigoda i za dodjelu javnih priznanja “Zahvalnica Općine Molve” koje je zaslužnima dodijelio načelnik općine Zdravko Ivančan, a ovogodišnji dobitnici su OŠ Molve, Udruga žena Molve Grede, ŠNK Repaš, UVV Molve, Brežana MM, Zidarski obrt Vincek, fra Tomislav Glavnik, Darko Tuba, Zoran Imbriovčan, OPG Volarić, Đuro Kiš i Marta Čelik dok je Zlatnu plaketu “Grb Općine Molve” primio Ivan Petrinić za dugogodišnji humanitarni rad na očuvanju zdravlja ljudi i promicanje ugleda Općine Molve. Dodijeljene su i povelje za najbolju poduzetničku ideju na području Općine Molve.
Slavlju su se čestitkama pridružili i brojni gosti, a ispred načelnika i gradonačelnika to je učinio saborski zastupnik i načelnik Općine Gola, Stjepan Milinković. Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i predsjednik HSS-a, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg istaknuli su vidljiv napredak Općine Molve koja može služiti kao primjer kako treba upravljati malom sredinom u svim segmentima razvoja, te su mještanima općine čestitali Dan Općine i zaželjeli puno uspjeha i u narednom periodu.
Svečanost je svojim nastupom uveličao KUD Molve izvedbom himne RH i nekoliko prigodnih pjesama.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content