Novosti

Tehnički pregledi trakora na terenu

Tijekom mjeseca studenog policijski službenici za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, prilikom obavljanja redovnih tehničkih pregleda traktora na terenu od strane Stanica za tehnički pregled, održavat će edukativna predavanja – tribine. Predavanja će biti usmjerena na temu prometovanje traktora, tehničku ispravnost traktora i njihovo osiguranje.

Pozivamo vlasnike traktora da iskoriste priliku na redovitim tehničkim pregledima u njihovim općinama i da registriraju traktore i prikolice.

Tehnički pregledi biti će provedeni:

6. i 7. studenoga – Koprivnički Bregi,
6. studenoga – Gabajeva Greda,
11. do 13. studenoga – Novigrad Podravski,
17. do 19. studenoga – Gola,
20. studenoga – Ždala,
24. studenoga – Drnje,
25. studenoga – Koprivnički Ivanec,
26. i 27. studenoga – Hlebine.

Obzirom da su u punom tijeku jesenski radovi na oranicama i šumama, vozači traktorima često na prometnice nanose zemlju i blato, a što znatno utječe na sigurnost prometa svih sudionika. Kako bi se izbjegle teže posljedice vozače traktora upozoravamo da su dužni prilikom uključenja sa zemljane ceste na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom, zaustaviti vozilo i ukloniti blato s kotača. U slučaju nepoštivanja ove odredbe propisana je novčana kazna od tisuću kuna.

Ujedno skrećemo pozornost svim vozačima traktora na korektno i odgovorno ponašanje u prometu, te na češće izvršavanje dnevnih preventivnih tehničkih pregleda traktora i priključnih vozila (poglavito svjetla i uređaja za kočenje).

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content