Novosti

Tijekom vikenda mogući zimski uvjeti na cestama

Sukladno vremenskim prognozama tijekom predstojećeg vikenda odnosno božićnih blagdana i početka slijedećeg tjedna očekuju nas niže temperature, te kišne i snježne padaline, pri čemu se očekuje nastup zimskih uvjeta na cestama odnosno prianjanje snijega na kolnik ili stvaranje poledice na kolniku.

Podsjećamo da je za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjen promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom, te da su vozači motornih vozila  obvezni prije uključivanja u promet očistiti  zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg s vozila.

Kako se očekuje da će u prometu tijekom predstojećeg vikenda najviše vozača upravljati osobnim automobilima, podsjećamo da se pod zimskom opremom osobnih automobila podrazumijevaju zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 milimetra i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

Kako bi se za vrijeme očekivanog nastupa zimskih uvjeta na cestama izbjeglo događanje prometnih nesreća i stradavanje osoba, vozačima savjetujemo da smanje brzinu kretanja svojih vozila, povećaju razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu, izbjegavaju pretjecati vozila ispred sebe, te da poštuju prometne znakove kojima se regulira pravo prvenstva prolaska kroz raskrižja.

Posebno apeliramo na vozače da tijekom nastupa zimskih uvjeta na cestama ne upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola odnosno nakon konzumacije alkoholnih pića.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content