Novosti

Tim hitne medicine od jučer u Đurđevcu i na broju 112 ili 194

Jučer, prvoga radnog dana u ovoj godinu počeo je službeno s radom Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Funkcionirat će na tri punkta, u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu i s pet pokretnih dobro opremljenih i stručnih hitnomedicinskih timova za hitno opsluživanje 125.000 stanovnika Koprivničko-križevačke županije.

Očekuje se da će takva organizacija značiti i novu kvalitetu u pružanju hitnih medicinskih usluga i zbrinjavanja građana naše Županije. U slučaju hitne medicinske potrebe može ih se nazvati na 112 ili 194.
Najviše dobrih promjena službenim formiranjem županijskog Zavoda za hitnu medicinu doživjet će, očekuju svi, Grad Đurđevac i đurđevačka Podravina. Iako u Đurđevcu (u prizemlju Doma zdravlja) neće biti, kao u Križevcima i Koprivnici, dva dežurna medicinska tima s 24-satnim dežurstvom, nego samo jedan, u Đurđevcu neće više dežurati liječnici obiteljske medicine.

– Na to smo jako dugo čekali i zadovoljan sam da područje đurđevačke Podravine u hitnom zbrinjavanju bolesnika ipak nije područje drugog reda u odnosu na koprivničko i križevačko i nije po prvi puta tretirano po broju stanovnika, nego po čovjeku koji treba hitnu zdravstvenu uslugu.

Cijeli članak pročitajte na www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content