Novosti

“TRENERI VELIKOG SRCA”

Početkom listopada 2013. godine pokrenut je projekt pod nazivom Treneri velikog srca, u sklopu kojeg je u suradnji s Anom Sršen diljem Hrvatske otvoreno devet plivačkih škola za djecu s teškoćama u razvoju s kojom rade posebno educirani i certificirani treneri. U želji da se svakom djetetu u Hrvatskoj omogući ravnopravno bavljenje sportom, Allianz kroz projekt Treneri velikog srca otvara i prve škole atletike za djecu s teškoćama u razvoju, a cilj je obuhvatiti sve gradove koji nemaju potrebnu infrastrukturu za pokretanje plivačkih škola.

Program je razvijen u suradnji s Tomislavom Krističevićem, izbornikom atletske reprezentacije osoba s invaliditetom, te Kineziološkim fakultetom u Zagrebu. Atletika je, poput plivanja, bazični sport i pogoduje razvoju motoričkih sposobnosti djece s teškoćama u razvoju, a škole atletike u sklopu projekta Treneri velikog srca prve su škole na svjetskoj razini u kojima će atletiku zajedno s ostalom djecom moći pohađati i djeca s teškoćama u razvoju, što je važno s aspekta njihove socijalizacije kao i razvoja tolerancije društva.

Zadovoljstvo nam je na pozvati Vas na predstavljanje ove atletske škole i jedinstvenog programa koje će se održati u utorak 17. lipnja u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica (Lj. Gaja 42) s početkom u 10.30 sati. 

       
Predstavljanju će prisustvovati:

  • Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice,

  • Tomislav Krstičević, izbornik atletske reprezentacije osoba s invaliditetom,

  • Branimir Budetić, slavni hrvatski atletičar i paraolimpijac,

  • Lana Zeković Mellé, voditeljica korporativnih komunikacija u Allianzu.

Radujemo se Vašem dolasku!

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content