Novosti

U Kalinovcu održana Izborna skupština KUD-a „Grgur Karlovčan“ Kalinovac

U petak, 8.03.2013. godine, u Kalinovcu, u maloj Sali Vatrogasnog doma održana je četrnaesta  izborna skupština KUD-a „Grgur Karlovčan“ Kalinovac. Na skupštini se okupilo četrdesetak članova folklorne i dramske skupine kako bi izabrali predsjednika, Upravni i Nadzorni odbor KUD-a. Za predsjednika je ponovno izabran općinski načelnik gospodin Branko Sobota. Na skupštini je bilo riječi o tome kako se u današnje vrijeme kada su se promijenile aktivnosti i interesi mladih u ruralnoj sredini mora više napora uložiti na motiviranje mladih za uključivanje u KUD.
Skupštini je nazočio i zamjenik Župana Koprivničko-križevačke županije , gospodin Darko Sobota. U svome obraćanju, čestitao je KUD-u na dugogodišnjem dosadašnjem radu i potaknuo članove na daljnje aktivnosti. Isto tako, čestitao je svim ženama Međunarodni dan žena. Zajedno sa načelnikom Općine Kalinovac podijelio je cvijeće svim ženama, članicama KUD-a za njihov dan.
Budući da se ove godine obilježava 100-godišnjica rođenja Grgura Karlovčana koji je rođen u Kalinovcu i KUD nosi njegov naziv, pročitano je nekoliko pjesama tog pjesnika, prozaika i pedagoga. Pjesme su izabrane iz zbirke pjesama pod nazivom „Srce nad ravnicom“.
Nakon službenog dijela nastavljeno je druženje uz večeru, tradicijsku pjesmu i ples baš onako kako je to folklorašima u srcu i duši.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content