Novosti

U Picoku izložene najljepše „Vuzmene košarice“

I ove je godine, treći puta za redom, đurđevačka „Vuzmena košarica“ najljepša na Koprivničko-križevačkoj županiji među košaricama koje su pisanicama popunili učenici još tri osnovne škole naše Županije. Na Veliki četvrtak izložena je s ostalim najljepšim košaricama iz još sedam vrtića u predvorju hotela Picok.

Predvorje hotela Picok popunjeno je pisanicama koje su izazvale pozornost stručnog ocjenjivačkog suda, a izrađene su u OŠ G. Karlovčana. Učiteljicu  Željku Mihočka i njen 5c poučila je ukrašavati prastarim ukrasom, sitincom, baka Mirjana Vrabec.

– Radi se o bijeloj, podatnoj iznutrici sita, moćvarne trave koja raste oko Staroga grada, a kojom su naši stari ukrašavali pisanice više nego na bilo koji drugi način, ističe učiteljica Željka Mihočka, koja osobito potiče i uči svoju djecu tradicijskim načinima rada. Na izloženim radovima izlagačima iz osnovnih škola i vrtića, koji su svojim „Vuzmenim košaricama“ unijeli ozračje Uskrsa u hotelske prostore, čestitke je uputio generalni direktor Picoka Rudolf Radiković, gradonačelnik Slavko Gračan i župan Darko Koren, koji je izložbu i otvorio.

Cijeli članak pročitajte na www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content