Novosti

U požaru teško ozlijeđen vlasnik kuće

U utorak 19. veljače, oko 6.15 sati u Svetom Ivanu Žabno, Brdo Cirkvensko kbr.10 izbio je požar na obiteljskoj kući, a do požara je došlo na način da je 73 – godišnji vlasnik kuće prilikom loženja peći koristio zapaljivu tekućinu prilikom koje je izbio požar koji se proširio na unutrašnjost prostorije i krovište kuće.

Također, požar je izazvao eksploziju plina koji je curio iz plinske boce, a silina eksplozije nesretnog 73 – godišnjaka je izbacila iz kuće van. U ovom požaru vlasnik kuće je teško ozlijeđen. Požar su ugasili vatrogasci Javno vatrogasne postrojbe Križevci i lokalna dobrovoljna vatrogasna društva, a materijalna šteta cijeni se na oko 100 000 kuna.

Očevidne radnje na mjestu događaja obavili su policijski službenici Policijske postaje Križevci i Inspektor za zaštitu od požara i eksplozija Policijske uprave koprivničko – križevačke te će biti podneseno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima rođenim 1977., 1983., 1981., 1991., 1980., 1956., 1952. i 1962. godine s područja Koprivničko – križevačke, Virovitičko – Podravske i Zagrebačke županije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljene trgovine. Sumnja se da su osumnjičenici tijekom prošle i ove godine nedozvoljeno trgovali rezanim duhanom bez markica Ministarstva financija i izrađenim cigaretama.

Izvršenim pretragama kuća i osobnih automobila kod osumnjičenika je pronađeno i oduzeto im je 374,69 kilograma rezanog duhana, 1 179,85 kilograma duhana u listu, 300 ručno izrađenih cigareta, 1 250 praznih filtera, tri rezalice duhana, mašinica za punjenje, vaga i drugi predmeti.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljene trgovine protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content