Novosti

U rujnu u Novigrad stižu Dinamo, Hajduk ili Rijeka


Drava iz Novigrada Podravskog izravno se plasirala u 1/16 finala Hrvatskoga nogometnog kupa. Iako su Novigraci u srijedu trebali igrati utakmicu pretkola protiv Novalje, taj se susret ipak neće odigrati, točnije Novalja je odustala od daljnjeg natjecanja.

Naime, klub s otoka Paga grca u besparici, a u koliko se teškoj situaciji nalaze potvrđuje i podatak da za aktualnu sezonu nemaju riješen ni igrački kadar.

Trener Drave Želimir Mešnjak, još nam je prije dva dana rekao da se u Novigadu sprema pravi nogometni spektakl i kako su već misli svih igrača usmjerene samo na tu utakmicu.

– Znamo da je Novalja favorit, no takve utakmice igraju se jednom u životu. Ići ćemo 120%, bacit ćemo se na glavu pa šta bude – rekao nam je mladi strateg Drave, ne sluteći da se utakmica protiv Novalje uopće neće odigrati.

Ova odluka kluba s Novalje, koji je prije samo nekoliko godina „pucao“ na najviši rang hrvatskoga nogometa, dodatno će razveseliti upravu Drave, koja se tek sada može spremati za pravi nogometni spektakl.

Naime, kako Drava ima jedan od najnižih koeficijenata od svih klubova koji će izboriti daljnji krug, u sljedećem kolu očekuje ih susret protiv najjačih hrvatskih ekipa. To znači da će krajem rujna, točnije 25. rujna, u Novigradu gostovati Dinamo, Hajduk ili Rijeka. Igrači, ali i stanovnici Novigrada, nešto ovakvo ni u snu nisu mogli zamisliti.

Drugi naš predstavnik, Borac iz Imbriovca, nije bio te sreće te će oni svoju utakmicu ipak morati odigrati. U Imbriovec dolazi Zmaj iz Blata na Korčuli, koji se natječe u Trećoj HNL – jug i nema sumnje da su Korčulani u tome susretu veliki favoriti. No ne treba zaboraviti da je kup natjecanje koje uvijek nudi iznenađenja. Ta se utakmica igra u srijedu od 16 sati.

Treći, ujedno i najjači naš predstavnik – Slaven Belupo, u natjecanje se uključuje u šesnaestini finala.

Glas Podravine

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content