Novosti

U tijeku je natjecanje “Lančana reakcija” za srednjoškolce


U tijeku je najzanimljivije znanstveno natjecanje za srednjoškolce iz čitave Hrvatske naziva “Lančana reakcija” u kojem sudjeluje i Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca. Do početka prosinca, timovi iz preko 20 škola nadmetat će se u sastavljanju jedinstvenog uređaja kojeg pokreću serije fizikalnih i kemijskih reakcija, a sve s ciljem da se bolje upoznaju s prirodnim znanostima, odnosno važnosti koju one imaju u našem svakodnevnom životu.

Znanstveno natjecanje ”Lančana reakcija” temelji se na radoznalosti i kreativnosti učenika te njihovoj sposobnosti rješavanja problema jer moraju koristiti znanje stečeno u školi kako bi izgradili jedinstven fizikalno-kemijski uređaj. Natjecanje organizira međunarodni obrazovni portal Chemgeneration.com, odnosno kompanija BASF uz potporu Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, Instituta Ruđer Bošković, Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, Hrvatskog kemijskog društva te Agencije za odgoj i obrazovanje.

Osim Hrvatske, natjecanje se u ovom trenutku odvija u Bugarskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Sloveniji i Slovačkoj, a na proljeće je već održano u Češkoj, Rumunjskoj i Srbiji.

S obzirom da se osim prve nagrade (odluka žirija) ekipe natječu i za nagradu publike, sigurni smo da će đurđevačkim gimnazijalcima podrška sugrađana biti i više nego potrebna.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content