Novosti

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac također je 03. prosinca 2014. godine obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom organizirajući u prostorima Udruge Dan otvorenih vrata. Gosti su im bili učenici 3.c. razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, zajedno sa razrednicom Ljubicom Vuković, te članice Udruge volontera „Ruka u ruci“ Đurđevac. Gosti iz Osnovne škole su održali program s recitacijama i plesom, te su članovima udruge podijelili darove, a članovi udruge su pjesmom i recitacijama iskazali dobrodošlicu svim gostima. Zajedno su izradili i vijenac prijateljstva, te se družili uz sok i grickalice.

Kako ove godine sudjeluju i u kampanji „Bijele vrpce“, gostima – učenicima Osnovne škole su podijelili i prigodne letke s porukom: „Moj tata osuđuje nasilje i potpisuje ne nasilju nad ženama“ putem koje se nastoji kod djece utjecati na razvoj svijesti o štetnosti nasilničkog ponašanja od najranije životne dobi te potaknuti očeve da vlastitim primjerom kroz odgoj djeci usade svijest o ravnopravnosti spolova.

Posjetile su ih i nove članice Udruge volontera „Ruka u ruci“ Đurđevac, zajedno sa predsjednicom Petrom Sobota, te su izrazile želju da volontiraju u Udruzi

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content