Novosti

Udruga žena Peski proslavila 15. obljetnicu postojanja

Jedna od najaktivnijih udruga u Đurđevcu – Udruga žena Peski, proslavila je svoju 15. obljetnicu postojanja!
Povodom proslave obljetnice Peščanke, priredila se svečana povorka u đurđevačkim narodnim nošnjama kojima su se uputile u župnu crkvu sv. Jurja u Đurđevcu na svetu misu zahvalnicu za sve svoje preminue članice, ali i za život i zdravlje živućih članica!
Također se održala i godišnja skupštinana kojoj je predsjednica Udruge Marija Plantek iznijela izvješće jednogodišnjeg rada te plan rada za ovu godinu s naglaskom na očuvanje tradicije i kulturne baštine kao i na humanitarno djelovanje dok se dopredsjednica Verica Rupčić osvrnula na dosadašnji 15-godišnji rad Udruge.
Proslavi su se pridružili i župan Darko Koren, dožupan Darko Sobota, gradonačelnik Slavko Gračan, zamjenica Marijana Markešić i vijećnik GV Vlado Rep koji su uputili čestitke i želje za uspješan daljnji nastavak rada.
Skupštini su prisustvovale predstavnice prijateljskih udruga “Narcisa”, Foruma žena i Budrovca koje su uputile čestitke i želje za dobrom suradnjom i u narednim budućim razdobljima.
Peščanke su se pohvalile s ovogodišnjim gradskim priznanjima i čestitale svojoj predsjednici Mariji Plantek koja je primila Zlatnu plaketu sv. Jurja i članici Nadi Sedmak, najuzornijoj seoskoj ženi KKŽ, dobitnici Povelje Grada Đurđevca koja je pripremila poklon iznenađenja – veliku tortu s brojkom 15.
Članice udruge posebno se ponose jer je njihova najuzornija Nada proslavila Udrugu žena Peski ne samo diljem županije već i u cijeloj Hrvatskoj kao 1. pratilja najuzornije hrvatske seoske žene.
Tijekom večeri nastavile su druženje uz pjesmu i ples.

Izvor: http://kckzz.hr/

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content