Novosti

Udruge i građani Koprivnice podržali Vukovarce


Izaslanstva braniteljskih i stradalničkih udruga te građani grada Koprivnice jučer su u večernjim satima paljenjem lampaša kod spomen obilježja Vučedolske golubice u Koprivnici, izrazili na taj način solidarnost te pružili punu podršku vukovarskim braniteljima okupljenima u Stožeru za obranu Hrvatskog Vukovara i građanima Vukovara u njihovim posljednjim aktivnostima vezanima za uklanjanje ćirilićnih natpisa u Vukovaru.

Organizator ove dostojanstvene potpore u Koprivnici bili su mladi članovi Udruge djece poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata Koprivničko–križevačke županije.

Predsjednica UDPNBDR Kristina Škoda u svojem je obraćanju svima nazočnima pročitala “APEL ZA RAZUM” Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara što je popraćeno glasnim pljeskom i odobravanjem svih nazočnih. Događaj je završen paljenjem lampaša te molitvom za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu.

Ovom dostojanstvenom događaju nazočile su braniteljske i stradalničke udruge Koprivničko-križevačke županije: Udruga djece poginulih i nestalih Hrvatskih branitelja, Udruga roditelja poginulih Hrvatskih branitelja, Udruga udovica Hrvatskih branitelja, UDVDR, HVIDRA, HČZ, UBIUDR, USJP “Ban”, PHR i UHBLPTSP “Sveti Nikola”.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content