Novosti

Uređenje novog vrtića u Virju u završnoj fazi.

U tijeku je završna faza uređenja novog dječjeg vrtića u Virju. Radovi se nastavljaju na unutarnjem uređenju vrtića, a bit će to, ističe načelnik Općine Virje Mirko Perok, najmoderniji vrtić u državi.
Vrijednost investicije je 6,9 milijuna kuna, a trenutno je ostvareno 4,2 milijuna kuna. Iako je vrtić sr adom trebao početi u jesen, s početkom nove pedagoške godine, smanjenje prihoda od rudne rente za više od milijun kuna usporilo je radove na vrtiću, pa je za vjerovati da će dječji vrtić svoja vrata otvoriti najkasnije do kraja ove godine.
Fond za regionalni razvoj sudjeluje sa 680 tisuća kuna za uređenje vrtića, a Županija sa 120 tisuća kuna. Bit će ovo najmoderniji vrtić zato što mališani neće objedovati u prostorijama u kojima borave već će imati osiguranu kuhinju. Prostor će imati polivalentnu dvoranu, a imat će i poseban prostor sa sanitarnim čvorom, odnosno karantenu za dijete koje je bolesno. Ono će se tamo smjestiti dok ne dočeka roditelje kako bi se odvojilo od ostale djece i ne bi širilo zarazu. Novi vrtić smješten je kod sportske dvorane i osnovne škole, a to znači dobru povezanost s ostalim obrazovnim cjelinama u Općini, kao i priprem najstarijih vrtićaraca za školske dane.
S obzirom da je sadašnji vrtić smješten u neadekvatnom prostoru stare škole i nema jasličke skupine, ovaj projekt za Općinu je od iznimne važnosti stoga se otvorenje novog vrtića s nestrpljenjem očekuje. U novim će prostorima biti smještene tri vrtićke i dvije jasličke skupine.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content