Novosti

Valentinovo u Novigradu Podravskom

Veoma vrijedni i nadasve aktivni članovi Kulturno umjetničkog društva ”Delovi”, u subotu 16. veljače 2013. g. tradicionalno su po sedmi puta održali manifestaciju ”Valentinovo u Novigradu Podravskom”. Manifestacija je održana pod visokim pokroviteljstvom  Koprivničko-križevačke županije i Općine Novigrad Podravski.
U sklopu manifestacije održano je natjecanje ”Izbor najsimpatičnijeg para u originalnoj ili rekonstruiranoj narodnoj nošnji” u kojem su sudjelovali parovi iz 12 hrvatskih županija (Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska,  Zagrebačka,  Sisačko-moslavačka, Istarska, Dubrovačko-neretvanska),  a tema ovogodišnjeg natjecanja je bila ’’Svadbena odjeća’’.

Ocjenom stručnog žirija, kojeg su činili Andrija Ivančan i Božidar Gerić, najsimpatičnijim parom su proglašeni Ana i Hrvoje Vlašec iz Turopolja (Zagrebačka županija),  2. mjesto odlazi Luciji Novosel i Blažu Šokčeviću u Kupinu (Brodsko-posavska županija),  dok je treće mjesto osvojio par Nada Hampovčan i Mirko Kolar iz Otrovanca (Virovitičko-podravska županija).
Ovu prekrasnu manifetsaciju ”Valentinovo u Novigradu Podravskom” svojom  su nazočnošću uveličali načelnik Općine Novigrad Podravski Mladen Mađer i saborski zastupnik dr. Stjepan Milinković kojemu je pripala čast da otvori manifestaciju. Večer folklora i kulturne baštine u Novigradu Podravskom, svojim nastupima obogatili su Folklorni ansambl Zagreb-Markovac, KUD Otrovanec i KUD Delovi.

Po završetku službenog programa, druženje svih učesnika manifestacije i njihovih domaćina iz KUD-a Delovi, nastavljeno je u Društvenom domu u Delovima.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content