Novosti

Veliki uspjeh dječjeg benda Začarani planet


Začarani planet, bend je učenika Osnovne škole Ferdinandovac i Osnovne škole Ivan Lacković Croata iz Kalinovca u dobi od 12 i 13 godina koje je povezala zajednička ljubav prema glazbi, i to ne bilo kakvoj, već rock glazbi!

Dokaz tome da su ovi klinci zbilja talentirani i prave male zvijezde je svakako veliki uspjeh benda na Međunarodnom festivalu Kukuriček te u izboru na Dječjoj televiziji gdje su ovi mladi glazbenici snimili i svoj videospot u sustavu Croatia Filma s pjesmom Rock and roll na Dravi. Tekst pjesme napisala je učiteljica Dijana Habijanec, a uglazbila ju je uz pomoć bivšeg učenika Matije Kucelja iz Kalinovca i njegovog prijatelja Luke Đuriševića iz Pitomače. Pjesmu su izveli vokali Tomislav Matica iz Kalinovca uz brač i Mateja Mađerek iz Novog Virja na gitari dok su ih pratili Luka Mesarov na klavijaturama, Karlo Hrženjak na električnoj gitari, Mislav Cik na električnoj gitari i Matej Petrović na bubnjevima.

Začarani planet je trenutno u pripremi snimanja glasova himne „Eko škola Ferdinandovac“ autora Slavka Kenđelića, ujedno i ravnatelja škole te uz pomoć učiteljice glazbene kulture Dijane Habijanec i mladog vokala grupe Black Tattoo i solo glazbenika u usponu Igora Drvenkara. Aranžman video spota osmislili su učitelji Osnovne škole Ferdinandovac i pedagoginja Mihaela Patačko, a osim toga, škola je dobila niz nagrada svojim Eko vrtom, a poznata je i po Eko fotki i očuvanju starinskih običaja.

Ove subote i nedjelje bend će se na televizijskim programima natjecati rame uz rame s Trešnjevačkim mališanima, Klincima s Ribnjaka, Kikićima, Genijalcima i ostalim profesionalnim komercijalnim zborovima Top ljestvice Dječje televizije na profesionalnoj razini. Začarani planet je uz potvrdu Dječje TV dobio status jedinog dječjeg komercijalnog benda koji snima u profesionalnom studiju, a ako se uzme činjenica da ova djeca uz pomoć svoje učiteljice sami vježbaju u svojim prostorima uz velike vlastite financijske izdatke, zasigurno se može zaključiti da se trud, upornost i ljubav prema onome što radiš uvelike isplati!

 

Čestitamo!

 

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content