Novosti

Veljko Kajtazi u posjetu Romima u Drnju

U utorak, 16. rujna u popodnevnim satima saborski zastupnik nacionalnih manjina Veljko Kajtazi posjetio je pripadnike romske nacionalne manjine smještene u Osnovnoj školi „Fran Koncelak“ Drnje.

Tom je prilikom održan i sastanak kojemu su prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal, načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Darko Rep, načelnik Općine Drnje Slavko Loth, predstavnik romske nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji Franjo Horvat te predstavnici romske nacionalne manjine iz Autoputa.

Zastupnik Kajtazi zadovoljan je uvjetima i organizacijom smještaja njegovih sunarodnjaka te je pohvalio suradnju sa Koprivničko-križevačkom županijom koja je u kratkom roku reagirala i poduzela potrebne radnje kako bi osamdesetak ljudi smjestila na sigurno.

Razgovaralo se i o traženju rješenja o smještaju petnaestak obitelji nakon što se stanje normalizira i utvrdi šteta nastala u naselju Autoput.

Na sastanku je načelnik Rep najavio i sjednica Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici koja će se održati u ponedjeljak, 22. rujna, a naglasak će biti na afirmaciji romske nacionalne manjine u zajednici

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content