Novosti

Vesela nogometna škola u Novigradu Podravskom


U Novigradu Podravskom je od 19. do 23. kolovoza, održana Open Fan Football School 2013.. “Štrumfovi”, “Žirafe”, “Loptice” i ostali, nazivi su skupina djece iz općina Novigrad Podravski, Molve i Kalinovac, a koja su sudjelovala na ovom zanimljivom druženju.

Otvorenu veselu školu nogometa, odnosno sportsku priredbu u sklopu humanitarnog projekta koji organizira Danska nevladina organizacija u suradnji s Norveškim nogometnim savezom i UEAF-om, nakon općine Gola,  u Novigradu Podravskom u četvrtak, 22. kolovoza, posjetili su policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica i vodič službenog psa Interventne jedinice policije Policijske uprave.

Dvjestotinjak djevojčica i dječaka starosti od četiri do dvanaest godina, policijska službenica upoznala je tijekom edukacije s prometnim pravilima glede sigurnog kretanja na putu u/iz škole, ali i prilikom svakodnevnog sudjelovanja u prometu.

Prisutni roditelji savjetovani su da svojim pravilnim postupcima u prometu, pozitivno utječu na djecu s ciljem usvajanja pozitivnih navika u prometu.  Posebna pozornost skrenuta je “prvašićima” koji će se uskoro samostalno uključiti u promet.

Policijski službenik, vodič službenog psa, pokazao je djeci vježbu kako pas pronalazi opojnu drogu skrivenu u vozilu. Ujedno je skrenuo djeci pozornost na štetnost opojnih droga te objasnio kako reagira službeni pas.

Djeci je na kraju podijeljena bojanka na temu prometa, a iz koje će obnoviti stečeno znanje. Pojedinci koji su iskazali zavidno znanje iz prometnih propisa nagrađeni su privjescima i reflektirajućim prslucima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Koordinator projekta gospodin Drago Marjanović izrazio je zadovoljstvo ovakvom suradnjom te je ista dogovorena za mjesec rujan.

Koprivničko – križevačka policija

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content