Novosti

Vijesti iz Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac:

POZIV NA SVEČANU DODJELU PRIZNANJA NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA – nagrada za Seline Stankir, 2.b

Seline Stankir, učenica 2.b razreda je na Natjecanju iz njemačkog jezika za učenike povratnike osvojila prvo mjesto u Hrvatskoj za srednje škole u organizaciji ZfA – Deutsche Auslandsschularbeit International i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Tema natjecanja je bila: „ Heimat!- Heimaten!?“

Zajedno sa svojom mentoricom Lelijom Štauber, prof. pozvana je u Šibenik u vrijeme održavanja državne razine natjecanja u znanju njemačkog jezika od 21. – 23. travnja 2015. Učenica će na svečanosti dodjele priznanja prikazati svoj uradak – esej i prezentaciju, kojim je pobijedila na ovome natjecanju.

U eseju je pisala o zavičaju koji za svakog čovjeka ponaosob ima svoje značenje. Zavičaj je posebno mjesto i za mlade povratnike koje nazivaju i remigrantima. Sociologinja Ruth Krčmarova kaže o tome: „Oni uzimaju iz svake kulture ponešto i stvaraju iz toga svoj vlastiti identitet. To im omogućava sigurno kroćenje objema kulturama, a da pri tom ni jednoj od njih ne daju prednost. Oni mogu istovremeno imati vlastitu kulturu na određenoj distanci od ta oba svijeta!“

Srdačne čestitke Seline Stankir na ovom izvanrednom uspjehu!

Najava: DIJAKI PRI STAROM GRADU

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva već tradicionalno održava dan drugačiji od drugih – Dan drugačije nastave . Ove godine je mjesto održavanja Utvrda Stari grad u Đurđevcu i njen okoliš, a naziv projekta: Dijaki pri Starom gradu. Učenici zajedno s profesorima sudjeluju u aktivnostima koje su zajednički birali i kreirali. Učenici će za taj dan odabrati po dvije teme od ponuđenih devet: Teorija velikog praska, Kako su se igrali naši stari, Povijesno-geografski razvoj Đurđevca, Čovječe, ne ljuti se,

Vatreno krštenje“pod Starim gradom, Zabavno – poučna grupa, Lov na blago, Etno grupa, Fotosafari

Koordinatorica projektnog tima je pedagoginja Jasna Horvat Vlahović, a članovi užeg tima su profesori: Ivančica Sabolić, Josip Horvat, Ana Huzjak Kišivan, Irena Tišljar i voditeljica Nevenka Lončar.

Taj dan nema razrednih odjela, nema klasičnog školskog sata od 45 minuta, nastavnici i učenici rade u timovima, mjesto izvođenja nastave je izvan školske zgrade. Cijeli projekt je i nastao prema prijedlozima učenika koji su tražili u anketama provedenim u sklopu projekta samovrednovanja škole da se više radi na stvaranju neformalnog odnosa između učenika i nastavnika, kako bi mogli razgovarati i surađivati neopterećeni ispitivanjem, ocjenama ili količinom stečenog znanja. Evaluacijski listići koje ispunjavaju na kraju projekta već 14. godinu za redom govore nam da su učenici zadovoljni, smatraju takav dan zanimljivim i očekuju više takvih aktivnosti.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content