Novosti

Vina Marijana Matočeca zvijezde na „Đurđevcu 2013“

Dva dana su vinogradari Koprivničko-križevačke županije u Đurđevcu, u sklopu programa kojim Grad Picoka obilježava Dan grada, druženjima i velikom izložbom slavili jednu uspješnu vinogradarsku godinu. Tim povodom je u Đurđevcu Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara KC-KŽ Županije u suradnji s Udrugom vinogradara i voćara Đurđevac organizirala tri velika druženja.

Prvo je bilo na Gradskoj tržnici, natjecanje u spremanju goričkog gulaša u kojem se okušalo čak 11 ekipa. Najbolji je gulaš skuhala ekipa đurđevačkih vinogradara, druga je ekipa đurđevačkih SDP-ovaca, a treća ekipa Kalinovčana.

Potom je sinoć u hotelu Picok održana đurđevačka jubilarna 30. izložba, te 11. po redu  županijska izložba vina. Kako su na izložbi bila ponuđena i ocijenjena i vina iz  Mađarske, a po prvi puta i Slovačke, izložba je  imala i međunarodni karakter. Najbolja vina s izložbe i naše Županije, uz prigodni program moći će se isprobati na trećem velikom okupljanju vinara, na večerašnjoj „Večeri zlatnih vina“ u hotelu Picok.

Inače, jubilarna 30. izložba vina, te 11. po redu županijska izložba i međunarodna izložba vina „Đurđevo 2013“ ponovno je potvrdila da je đurđevačka  izložba po broju i kvaliteti uzoraka vina među najboljima u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, ali i da vinogradari Koprivničko-križevačke županije spadaju u sam vrh proizvodnje vina. Od zaprimljenih 218 uzoraka zlatnu diplomu je dobilo 20 vina, najveći broj, čak 123 srebrnu, 50 brončanu, dok ih je šest nagrađeno priznanjima.
Vina đurđevačkog vinara Marijana Matočeca svojom kvalitetom su dominirala na izložbi, pa se župan Darko Koren odlučio da županovo vino narednu godinu dana bude chardonnay Marijana Matočeca. I đurđevački gradonačelnik Slavko Gračan nije dvojio pa će i gradonačelnikovo vino biti Matočecevo vino i to njegov izvrstan sauvignon.

Cijeli članak pročitajte na www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content