Novosti

Virovski vrtićanci posjetili Policijsku upravu koprivničko-križevačku

U ponedjeljak, 29. rujna 2014., povodom obilježavanja Dana policije djeca srednje i starije odgojne skupine Dječjeg vrtića „Zrno“ Virje zajedno sa svojim odgojiteljicama i ravnateljicom posjetila su Policijsku upravu koprivničko – križevačku.
Policijska službenica Mirela Škvorc, voditeljica Pododsjeka za sigurnost cestovnog prometa i kontakt policajci Robert Šarec i Damir Šimunić upoznali su djecu s osnovama Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa koji su u najvećoj mjeri vezani za sigurnost djece kao pješaka i putnika u vozilima.
Za vrijeme boravka u Policijskoj upravi djeca su obišla Odjel zajedničkih i upravnih poslova te se upoznala s njihovim radom. Potom je slijedilo razgledavanje službenih vozila – policijskih motocikala, bicikala, osobnih vozila s oznakama policije i specijalnog vozila za prijevoz uhićenih osoba.
Najviše pažnje djeci su zaokupili zvučni i svjetlosni znaci službenih vozila, kao i druga oprema poput daktiloskopske identifikacije temeljem otisaka  prstiju i dlanova.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content