Novosti

XI. Đurđevački medveni den

U subotu, 11. listopada u Đurđevcu je po jedanaesti puta zaredom održana manifestacija Đurđevečki medveni den te 4. Županijsko ocjenjivanje medova. Na natjecanju je, od pristiglih 26 uzoraka, zlatom nagrađeno 11, srebrom 9, a broncom 6 pčelara, dok je šampionskim medom proglašen med od bagrema Stjepana Videkovića.
Uz pčelarsku izložbu, prodaju pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo, održana je humanitarna akcija za izgradnju lifta u Poslovnom centru, pečenje pekmeza i palačinki, demonstracija pečenja rakije i izbor najbolje kostimirane pčelice.
Bogati program upotpunili su članovi KUD-a Petar Preradović, Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac, Dramske grupe Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac te djeca iz dječjih vrtića „Maslačak“ iz Đurđevac, „Bubamara“ iz Kalinovca, „Zrno“ iz Virja i „Fijolica“ iz Novigrada Podravskog.
U popodnevnim satima organizirana su predavanja Nikole Kezića (Suvremene tehnološke mjere uzgoja pčela), Dragana Bubala (Kvaliteta i ocjenjivanje kvalitete meda i ostalih proizvoda), Branke Šakić Bobić (Poslovno udruživanje pčelara radi povećanja dohotka) i Zorana Grgića (Ekonomika pčelarske proizvodnje u uvjetima EU).
U ime Koprivničko-križevačke županije izlagače i posjetitelje pozdravio je voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content