Novosti

Zamjenik Sobota na radnom sastanku s ravnateljem Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije Filipovićem

Ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije sastao se u utorak 28. siječnja sa zamjenikom župana Darkom Sobotom. Ravnatelj Filipović upoznao je zamjenika Sobotu s izvješćem o stanju izrade prostornih planova te s izvješćem o stanju u prostoru. U tijeku je izrada III. Izmjena i dopuna Prostornog plana Županije te je Nacrt konačnog prijedloga poslan na mišljenja nadležnim institucijama. Zamjenik župana interesirao se posebno za izradu geoportala prostornih planova. Naime u tijeku je prikupljanje i izrada rasterskog oblika generalnih urbanističkih planova i urbanističkih planova uređenja na području Koprivničko-križevačke županije te su u međuvremenu na geoportalu uvršteni metapodaci za Prostorni plan Županije i većinu prostornih planova uređenja gradova i općina.
Na spomenutim poslovima izrade geoportala angažirano je četvero djelatnika,a cilj mu je biti funkcionalni servis za prikupljanje, analiziranje i objavljivanje geoinformacija za specifična polja djelovanja.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content