Novosti

Zamjenik Sobota održao radni sastanak s predstavnicima vinara s područja Županije

Zamjenik župana Darko Sobota održao je sastanak 28. siječnja s tajnikom Zajednice udruga vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije Vjekoslavom Indirom i predsjednikom Klastera vinara Đurđevac Marijanom Matočecom. Tema sastanka bili su organiziranje događanja u području vinarstva vezanih uz promociju i održavanje izložbi vina od posebnog značaja za Županiju.

Na sastanku je dogovoreno kako će se 7. svibnja održati Županijska izložba vina u Đurđevcu u sklopu koje će se proglasiti Županovo vino za 2016. godinu i obilježiti deseta godišnjica rada Županijske Zajednice udruga vinara i voćara. Za tu prigodu bit će izrađena i brošura o radu i djelovanju Zajednice.

Jedan od tema sastanka bila je i treća po redu promocija Zlatnih vina sufinancirana sredstvima Saveza Alpe-Jadran te je dogovoreno da će se održati 5. lipnja, a očekuje se prezentacija najkvalitetnijih vina s područja Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Austrije.

Zamjenika Sobota na sastanku je prihvatio inicijativu predstavnika vinara za ponovno prezentiranje vina na međunarodnom sajmu Gast-Intervino u Klagenfurtu u ožujku 2016. godine. Na sastanku je istaknuto kako je Savez Alpe-Jadran u mogućnosti sufinancirati troškove izlaganja na izložbi pa će Koprivničko-križevačka županija objavit javni poziv za sufinanciranje međunarodnih izložbi.

Sastanku su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo,komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac i voditelj Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo, Denis Maksić koji su izvijestili predstavnike vinara kako će se u veljači objaviti javni poziv za sufinanciranje programa i projekata udruga. Vinari će moći prijaviti svoje udruge u svojstvu organizatora i nositelja vinarskih izložbi županijskog značaja, a troškovi će se sufinancirati sredstvima iz Županijskog proračuna.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content