Novosti

Započela trodnevna edukacija uvođenja u rad pomoćnika u nastavi

U prostorijama Županijske uprave započela trodnevna edukacija programa uvođenja u rad pomoćnika u nastavi koji su izabrani temeljem natječaja koje su provele osnovne i srednje škole, partneri Koprivničko – križevačke županije u projektu Prilika za sve.

Župan Darko Koren istaknuo je važnost i ulogu pomoćnika u nastavi te naglasio kako ne sumnja u kvalitetu i požrtvovnost u budućem radu. Zamjenik župana Ivan Pal pozdravio je okupljene i zaželio im uspješno svladavanje programa edukacije te još uspješniji daljnji rad. Pročelnica UO za obrazovanje, kulturu, znanost, sport, udruge i nacionalne manjine Branka Cuki predstavila je stručne koordinatorice same edukacije Miru Sulimanec iz Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja i Petru Sobota iz Strukovne škole Đurđevac.

Ukupna vrijednost projekta je 1.931.183,74 kn, a odobreno je 1.834.624.55 kuna bespovratnih sredstava. Bespovratna financijska sredstva osigurana su u okviru natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

Projekt „PRILIKA ZA SVE“ osigurava 39 pomoćnika u nastavi za ukupno 77 djece s teškoćama u razvoju s područja Koprivničko-križevačke županije do kraja školske godine 2015./2016.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content