Novosti

Posjet saborskog zastupnika za nacionalne manjine Veljka Kajtazija Đurđevcu

Povjerenik Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Đurđevca Željko Car, dipl. iur., sastao se danas, 17. veljače 2014. godine, sa saborskim zastupnikom za nacionalne manjine gospodinom Veljkom Kajtazijem, predstojnikom Ureda Kluba zastupnika nacionalnih manjina Nedeljkom Bjelajac i predstavnicima romske nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji i gradu Đurđevcu.

Tema sastanka bila je poboljšanje uvjeta stanovanja Roma i legalizacija objekata u naselju Stiska. Do sada je izrađena potrebna dokumentacija za legalizaciju za 20 domaćinstava u navedenom romskom naselju Stiska koju je financirao Savjet za nacionalne manjine. Trenutno se za narednih 20-tak domaćinstava u naselju Stiska radi dokumentacija za legalizaciju nezakonito izgrađenih objekata.

Na sastanku je dogovoreno da Grad Đurđevac Savjetu za nacionalne manjine preda zahtjev za uređenje naselja Stiska, a da prilikom provedbe programa javnih radova Grada Đurđevca i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ispostava Đurđevac za romsku nacionalnu manjinu zaposleni Romi uz održavanje čistoće u gradu Đurđevcu uređuju i naselje Stiska.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content