Novosti

Žive jaslice sinoć u Suhoj Kataleni

Suha Kalatalena, malo bilogorsko đurđevačko prigradsko naselje od sinoć je pričvrstilo svoje ime na turističkoj  karti TZ Područja đurđevačke Podravine. Uspjeli su to po prvi puta u svojoj povijesti prikazom živih jaslica u skromnoj štalici izgrađenoj u centru mjesta, te predbožićnom priredbom u kojoj su pred prepunom dvoranom tamošnjega društvenoga doma oživjeli starinske, već zaboravljene običaje na Badnjak, pred odlazak na polnoćku.

Time su u obilju događanja u ovo predbožićno vrijeme ponudili nešto posebno i jedinstavno i na području Koprivničko-križevačke županije.
– Sve su to pripremile agilne članice Udruge žena, uz pomoć mjesnih članova DVD-a, učiteljica PŠ Božidarke i Božice, roditelja, te kozarevačkog župnika vlč. Davora Šumandla, hvali svoje mještane Miroslav Mihaljević, predsjednik MO Suha Katalena, nakon čestitki koje su mu uputili gradonačelnik Slavko Gračan i predsjednik GV Ivica Đopar. On im je obećao gradsku pomoć u njihovim nastojanjima da žive jaslice i oživljen starinski Badnjak, postanu tradicionalni i turistički vrednovani.

Više informacija pročitajte na www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content