Novosti

Župan i zamjenik Pal na predstavljanju fotomonografije Skriveni biseri hrvatskih županija

Župan Darko Koren i zamjenik Ivan Pal prisustvovali su u petak, 4. prosinca u velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu predstavljanju izdavačkog prvijenca Hrvatske zajednice županija – fotomonografije Skriveni biseri hrvatskih županija.

Fotomonografija na više od 180 stranica objedinjuje već dobro poznate, ali i zanimljive nepoznate informacije o kulturnim, povijesnim ili prirodnim znamenitostima svih hrvatskih županija.

Koprivničko – križevačka županija predstavila je svoje geografske i gospodarske značajke, prirodne ljepote Podravine i Prigorja, najznačajnije županijske manifestacije te kulturno – povijesna obilježja koja je na jednom mjestu objedinio prof. Hrvoje Petrić.

Svaki dio Hrvatske na jedinstveni način upotpunili su i nastupi izvođača, među kojima i članovi Udruge cimbalista Hrvatske iz Đurđevca koji su u pravom smislu dočarali očuvanje kulturne baštine Podravine i Prigorja, Međimurja i Hrvatskog Zagorja.

Svoj pečat stranicama fotomonografije dalo je uredništvo sačinjeno od predstavnika svih dvadeset županija i Grada Zagreba radeći na projektu posljednjih osam mjeseci. U ime Koprivničko – križevačke županije u radu uredništva sudjelovala je voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol Melita Ivančić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content