Novosti

Župan Koren obišao radove na izgradnji nove školske zgrade i sportske dvorane u Legradu

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal u pratnji pročelnice Branke Cuki, načelnika Općine Legrad Ivana Sabolića te predstavnika zajednica ponuditelja obišli su IV. fazu radova na novoj zgradi osnovne škole i sportske dvorane u Legradu.

Investicija vrijedna oko 17 milijuna kuna koja se u potpunosti financira iz županijskog proračuna dio je trogodišnjeg investicijskog ciklusa uz izgrađenu školu u Cirkveni i školsku sportsku dvoranu u Sokolovcu.

O razlozima ove investicije župan je rekao „kako je ona neupitna jer su uvjeti u kojima djeca pohađaju školu izuzetno loši i neprimjereni, a s obzirom da je u općini Legrad izražena i negativna demografska struktura, vjerujemo da je ovo jedan  od alata kojim će se taj proces spriječiti ili umanjiti“ istaknuo je župan.

Župan se ovom prilikom osvrnuo i na pripremu ciklusa izgradnje sedam objekata koji su potrebni Koprivničko-križevačkoj županiji da bi infrastrukturni ciklus ulaganja u školstvo bio kompletiran. Riječ je o projektima Obrtničke škole u Koprivnici, dogradnje gimnazija u Đurđevcu i Križevcima, tri sportske dvorane te osnovne škole u općini Koprivnički Ivanec kazao je župan i objasnio kako se radi o programu vrijednom otprilike 180 milijuna kuna, a koji će se nastojati realizirati kroz model javno privatnog partnerstva.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content