Novosti

Župan održao redovnu konferenciju za medije

Župan Darko Koren u srijedu, 21. listopada u sjedištu Županije održao je tradicionalnu kavu s novinarima. Redovnoj konferenciji za predstavnike medija prisustvovali su zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal te pročelnice i pročelnici pojedinih upravnih odjela.

Na samom početku konferencije župan je istaknuo kako su Koprivničko-križevačka županija i općine osigurali do kraja godine sredstva za provedbu Programa Pomoć u kući starijim osobama, a tim povodom potpisani su Sporazumi sa Klubom za starije osobe „Mariška“ i Gradskim društvom Crvenog križa Križevci. Do kraja godine Koprivničko-križevačka županija će osigurati 202.655,00 kn za troškove sukladno Sporazumu, a općine će osigurati preostali dio sredstava u iznosu od 129.800,00 kuna naglasio je župan Koren i istaknuo važnost suradnje sa jedinicama lokalne samouprave na programu pomoći starijim osobama. Župan Koren osvrnuo se i na projekte koji su odobreni i biti će sufinancirani bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda na području Koprivničko-križevačke županije.+

Koprivničko-križevačka županija nastavlja sufinanciranje prijevoza redovitih učenika srednjih škola izvijestio je župan, po modelu kao i ranijih godina, a najvažnije ja da roditelji i dalje izdvajaju 50 kn za autobusnu kartu i 20 kn za vlak, bez obzira iz kojeg dijela županije se učenici prevoze rečeno je danas na konferenciji.

Župan Koren je najavio i službeno otvorenje Područne škole Cirkvena koje će se održati u utorak, 27. listopada u 11 sati, a riječ je o investiciji vrijednoj oko 7,5 milijuna kuna koji je Županija gradila u dvije faze. „To je škola koju ta sredina zaslužuje, s obzirom da je stara škola bila izgrađena prije 130 godina te je bila jedan od prioriteta ulaganja u školstvo“ rekao je župan i istaknuo pozitivne demografske pokazatelje koji su bili dodatni motiv za izgradnju ove škole.

Kako bi ovaj punoljetni 18. Obrtnički i gospodarski sajam bio što uspješniji župan je još jednom uputio poziv izlagačima da i oni daju svoj doprinos tako što će izložiti svoje proizvode i prezentirati usluge na Sajmu koji će se održati u Križevcima od 6. do 8. studenoga.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content