NovostiVijesti

Najavljena 8. Virovska Prkačijada: Đurišević: “Bit će više od 10.000 zvijezdica u plasnici!”

Na konferenciji za medije održanoj u prostorijama Županijske uprave najavljen je program 8. Virovske Prkačijade. Prkačijada, prvi europski festival malih tradicijskih kolača, održava se ovog vikenda, od petka do nedjelje, u Virju.

Predsjednik Organizacijskog odbora Dražen Đurišević rekao je kako će Virje ponovno postati najslađe mjesto u Hrvatskoj:

 

Stjepan Odobašić, inicijator i autor manifestacije je među ostalim istaknuo da se raduje bogatom programu te da je važna i promocija i zaštita naših kolača te da će naša županija ponovno biti centar slastičarstva, dok je Sarkis Yacoubian iz Izraela, predsjednik organizacije Taste of peace, rekao da se osjeća dijelom ove velike podravske obitelji te je govorio o nastanku svoje organizacije koja je zamišljena kao povezivanje kuhara različitih nacionalnih, vjerskih i rasnih pozadina koji se kroz posao koji vole ujedinjuju u pozitivnim pričama.

Članica Organizacijskog odbora Prkačijade Josipa Rasinec je ambasadorica i koordinatorica organizacije Taste of peace u Hrvatskoj a među ostalim je spomenula da se Prkačijada promovira po cijelom svijetu te kako je svima iznenađujuće da ovo malo podravsko selo može organizirati ovakvu međunarodnu manifestaciju ali da je to samo dokaz da se sve može kada se radi sa srcem i zajedništvom.

Prkačijadu su najavili i pomoćnica direktora TZ Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev te uime jednog od organizatora, Nikola Cik, direktor TZ Područja Središnja Podravina:

 

Na kraju je dobrodošlicu i poziv u Virje uputio i župan Darko Koren:

 

8. Virovska Prkačijada, tradicionalna turistička manifestacija, održava se u Virju od petka do nedjelje 19.-21.svibnja, a cijeli program možete pronaći i na web stranici i društvenim mrežama Podravskog radija te u fotogaleriji ispod članka.

Tekst, foto: Božidar Kovač

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live