AktualnoKulturaNovostiVijestiVijesti iz Virovitičko-podravske županije

Održana prezentacija CD-a jubilarnog 30. glazbenog festivala “Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2023.”

U Knjižnici i čitaonici Pitomača održana je prezentacija CD-a jubilarnog 30. glazbenog festivala “Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2023.”. Glazbeni festival se tradicionalno održava u dvije festivalske večeri.


Prva, autorska večer, pod nazivom “Podravska krv”, održat će se večeras u Centru za kulturu “Drago Britvić” te je posvećena autoru Vladi Smiljaniću. Druga festivalska večer “Večer novih pjesama” održat će se 18. lipnja od 20. 15 sati u Sportskoj dvorana OŠ Petra Preradovića Pitomača te će biti predstavljena 21 nova pjesme.
Na predstavljanju CD-a povodom jubilarnog 30. Glazbenog festivala je bio prisutan direktor Glazbenog festivala “Pjesme Podravine i Podravlja” Rajko Stilinović koji je istaknuo kako se prvom, autorskom večeri Vlade Smiljanića zaokružuje ciklus autorskih večeri kao revijalnih večeri pitomačkog festivala.
Nas petorica autora, Drago Britvić, Marijan Jergović, Siniša Leopold, Vlado Smiljanić i ja, koji smo osnovali Glazbeni festival imamo satisfakciju da ono što smo prije 30 godina započeli ima još smisla i da vjerujemo da će naraštaji koji budu iza nas u tome naći nadahnuće da nastave naša bavljenja, rekao je Stilinović.


CD je predstavio njegov urednik Darko Dervišević; Ove godine se Pitomača, pod tim mislim na Festival, potrudila da ima dva odlična izdanja. Mislim da je izdanje “Naše pjesme našem zavičaju” sukus ovih 30 godina gdje se pvih pet autora zaista iskazalo te je ono hvalevrijedno izdanje. Mislim da je ove godine program izuzetno bogat i da će posjetitelji zaista uživati – rekao je Dervišević.

Tekst ; Božidar Kovač

foto: I. Barčan, Foto Begović)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live