AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Virovitičko-podravske županije

Sutra u Pitomači javna tribina vezana uz projekt „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača“

U Pitomači će se u utorak, 04. srpnja održati javna tribina za stanovništvo, vezana uz projekt „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača“, na kojoj će se održati prezentacija projekta te će se predstaviti do sada provedene aktivnosti na projektu, kao i općenite značajke i dobrobiti provedbe projekta na području Pitomače.
Vrijednost projekta iznosi 34.777.298,59EUR, a najveći udio u sufinanciranju dolazi iz sredstava Europske Unije, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.–2020., u iznosu 19.779.521,33EUR.
Projekt se provodi na uslužnom području Općine Pitomača u Virovitičko–podravskoj županiji, a obuhvaća naselja Pitomača, Grabrovnica, Dinjevac, Kladare, Otrovanec te Stari Gradac s ciljem povećanja priključenosti stanovništva na sustave javne odvodnje i vodoopskrbe.
Projekt Pitomača obuhvaća radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje otpadnih voda i uređaja za pročišćavanja otpadnih voda: kroz Aktivnost 1 – dogradnja sustava odvodnje otpadnih voda aglomeracije Pitomača te Aktivnost 2 – rekonstrukcija i dogradnja postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pitomača.
Ostali iznos prihvatljivih troškova sufinancirati će se nacionalnim sredstvima u iznosu od 8.042.317,55 EUR. Pripreme za ovaj projekt počele su 2010. godine, a realizacija se predviđa do kraja 2023. godine.

izvor; Općina Pitomača

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live