AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

Županija za 78 korisnika osigurala 205 tisuća eura za postavljanje fotonaponskih elektrana u kućanstvima

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, potpisano je 78 ugovora za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima za vlastitu potrošnju na području Županije, koja je ove godine povećala sredstva s 90 tisuća eura na 205 tisuća, kao i broj korisnika; 78 u odnosu na prošlogodišnjih 34.

– rekao je župan Darko Koren, dodavši kako je interes stanovnika županije premašio osiguranu financijsku potporu pa je iz tog razloga i donesen rebalans proračuna, spomenuvši isto tako kako je u pripremi projekt izgradnje sunčane elektrane na području općine Rasinja.

Čestitkama potpisnicima ugovora pridružio se i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac, koji je je govorio o prijavama na natječaje koji su održani online putem.

Zdravko Puž, predstavnik potpisnika ugovora spomenuo je svoju elektrana koja je u pogonu od 22. svibnja;

– zaključio je Puž, predstavnik potpisnika ugovora za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima za vlastitu potrošnju na području Županije.

Potpisivanju ugovora prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić sa suradnicima te predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj i savjetnica Renata Lohajner. Nakon potpisivanja i dodjele ugovora održana je edukacija za korisnike na temu korištenja sustava za pravdanje sredstava.

Tekst; Silvija Zidar

Foto; KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live