AktualnoKulturaVijestiVijesti iz ĐurđevcaVijesti iz Županije

Udruga Peski-Art Đurđevac ove godine likovne radove s manifestacije “Podravina svojemu generalu” daruje Veteranskom centru u Sinju

Udruga “Peski-Art Đurđevac” i ove 2023. godine nastavlja s organizacijom likovne radionice i manifestacije “Podravina svojemu generalu”, a u čast generala Mladena Markača i obilježavanja obljetnice oslobađajuće presude u Haagu kao važnog nadnevka u novijoj hrvatskoj povijesti.
Po već ustaljenom programu likovni darovi nastali na likovnoj radionici daruju se gradovima i/ili institucijama koje su svojom ulogom naročito doprinijele obrani suvereniteta Republike Hrvatske, koje cijene doprinos hrvatskih branitelja i posebno generala Mladena Markača hrvatskoj slobodi.

Nakon niza gradova dosadašnjih godina,  ove 2023. godine to će biti u povijesni, herojski grad Sinj, odnosno u Veteranski centar Podružnicu Sinj.
Kako ističu u Udruzi, iako do održavanja manifestacije još ima vremena, radnje na organizaciji iste se polako odvijaju te je tako upućeno pismo namjere o darovanju likovnih radova upravo Veteranskom centru Podružnici u Sinju.

foto; Udruga Peski Art Đurđevac (Facebook)

Odgovor o prihvaćanju donacije stigao je netom prije važnog datuma, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te održavanja povijesne Sinjske alke.
Udruga “Peski-Art Đurđevac” izražava zahvalnost Veteranskom centru Podružnici Sinj i voditelju podružnice Igoru Vidalini na prihvaćanju donacije uz izraze zadovoljstva što će likovni radovi članova i prijatelja udruge dobiti svoje mjesto upravo u ovoj ustanovi koja se brine za rehabilitaciju hrvatskih branitelja, odnosno onih koji su davali najviše u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

foto; Udruga Peski Art Đurđevac (Facebook)

izvor i foto; Udruga Peski Art Đurđevac (tekst: Franjo Mihočka)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live