Novosti

11. Velika martinjska špelancija

U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije u gradu Đurđevcu je održana 11. Velika martinjska špelancija koju su posjetili predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić i zamjenik župana Darko Sobota.
Manifestacija je započela predstavljanjem vinara i udruga vinara kao i ostalih izlagača na Trgu Svetog Jurja nakon čega je povorka sudionika ovogodišnje Vinode s martinjskim meštrima, puhačima, Udrugom sv. Juraj, Đurokima, konjskim zapregama i kuburašima krenula kroz Đurđevac. Ove godine sudjelovala su 53 biskupa, a u bogatom programu Velike martinjske špelancije, između ostalog, održana je martinjska meša, izabran je Veliki meštar martinjskog ceremonijala, održana je vinifikacija novih Martinjskih meštri, kršteni su moštevi i podijeljeni krsni listovi. Pored bogatog programa, posjetitelji su mogli kušati vina eminentnih vinara iz Hrvatske i inozemstva te članova udruga vinara iz Koprivničko-križevačke županije.
Suorganizator ovogodišnje Velike martinjske špelancije bila je Turistička zajednica grada Đurđevca i Udruga vinogradara i voćara Đurđevac, a manifestaciji je uime glavnog organizatora prisustvovao direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc.
Bitno je napomenuti kako je Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije za ovu manifestaciju 2015. godine osvojila priznanje „Simply the best“ s brončanim znakom za „kvalitetu i sadržajnost temeljene na tradicijskim vrijednostima lokalne zajednice“.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live