Novosti

12. Rotary bal

Rotary Club Koprivnica organizirao je u hotelu Picok u Đurđevcu, 12. Rotary bal u korist stipendiranja talentiranih učenika koprivničke i đurđevačke gimnazije.
Kao i svake godine, održana je prodajna aukcija slika eminentnih hrvatskih umjetnika koji su svoje umjetničke radove donirali za potrebe bala. Od prodaje slika ukupno je prikupljeno 57.900,00 kuna te će sredstva biti namijenjena stipendiranju učenika slabijeg imovinskog stanja koprivničke Gimnazije „Fran Galović“ i đurđevačke Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva.
Podršku ovom Rotary balu pružila je već tradicionalno i Koprivničko-križevačka županija, a sve okupljene pozdravila je predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić. Zahvalila je organizatorima na plemenitoj ideji i organizaciji bala po 12. puta, kao i umjetnicima koji se svake godine odazivaju te doniranim djelima za aukciju pomažu talentiranim učenicima. Zahvalu je uputila i svim okupljenima „koji su pokazali veliko srce i senzibilitet za mlade kojima je zbog životnih okolnosti otežano školovanje“ te izrazila nadu da će svi stipendisti svojim uspjesima opravdati stipendije uz želju da „nakon završetka cjelokupnog školovanja pronađu posao u svojoj struci i ostanu u našoj županiji te prekinu trend odlazaka mladih ljudi u inozemstvo.“

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live