AktualnoDogađajiKulturaNovostiVijestiVijesti iz Koprivnice

Pjesnik i pisac Josip Petrlić-Pjer u koprivničkoj knjižnici predstavit će ‘Muku po Stjepanu’

U prostoru Makerspacea koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović naredne srijede održat će se predstavljanje knjige pisca Josipa Petrlića-Pjera pod nazivom “Muka po Stjepanu”.

Predavanje je na rasporedu u 18 sati, a koprivnički knjižničari ističu da Petrlić Pjer živi i radi u Križevcima te svoju svestranu kreativnost izražava na različitim poljima. Pjesnik je i pisac, kantautor, rukometni trener, dramski pisac i režiser, radijski urednik i voditelj, organizator i moderator programa, radi postave izložba… Piše za djecu i odrasle no najviše voli rad s djecom.

Radnja romana “Muka po Stjepanu” se održava 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća u malom selu Stupe i gradu Križevcima, a opisuje stvarne iako totalno nevjerojatne događaje koje kod čitatelja bude moćnu emociju.

– Pisac na vrlo plastičan te iznimno slikovit način opisuje ljubav Stjepana prema ženi Marici i što je sve zbog te ljubavi spreman podrediti bez razmišljanja o posljedicama, dok je Marica iznimno zgodna, promiskuitetna, slobodnog duha bez empatije prema ikome, osim svom sinu Franji te vješto iskorištava i manipulirala sa Stjepanom, ali i sa svim drugim muškarcima te zajednicom općenito – zaključuju.

IZVOR: Drava.info

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live