Novosti

13. Medveni den u Đurđevcu

U organizaciji Grada Đurđevca, Turističke zajednice i Pčelarske udruge Bagrem na Trgu sv. Jurja održan je 13. Đurđevečki medveni den. Prisutne je pozdravio gradonačelnik Lacković, a pozdravima se pridružio i predsjednik Pčelarske udruge Bagrem Tomislav Patačko te zamjenik župana Darko Sobota.
30 izlagača predstavilo je svoje pčelarske proizvode, kolače i rukotvorine.
U bogatom programu nastupili su vrtićaraci iz Đurđevca, Molvi, Novog Virja, Virja, Kalinovca i školarci iz Đurđevca i Molvi te Puhački orkestar DVD-a Đurđevac. Posjetitelji su mogli degustirati med i proizvode od meda te kušati medeni doručak.
Posebnost ovogodišnjeg Medvenog dena bilo je obilježavanje 85. obljetnice organiziranog pčelarenja na području đurđevačke Podravine o čemu je govorio Marijan Panić. Prikazana je i izložba muzejskog pčelarskog pribora, te je prezentirano medonosno bilje i drveće.
Najpčelicom je proglašena Marija Prilika dok je drugo mjesto osvojila Hana Jušta, a treće mjesto Laura Pantelić. Na kraju programa održana je svečana dodjela priznanja pčelarima. Za 30 uzoraka meda dodijeljene  su 4 zlatne, 21 srebrna i 4 brončane medalje, a zlatnim šampionom izložbe proglašen je cvjetni med OPG Pintar Josip.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live