Novosti

14. travnja počinje izlaganje katastarske izmjere

Svečano je obilježen početak izlaganja podataka prikupljenih katastarskom izmjerom na području Grada Đurđevca u zgradi bivšeg Općinskog suda u Đurđevcu. Početku izlaganja između ostalih prisustvovali su gradonačelnik i saborski zastupnik Željko Lacković, zamjenik ravnatelja DGU Antun Vidaković, pročelnica područnog ureda za katastar Jelena Unger, te predsjednica općinskog suda u Koprivnici Lidija Vuljak.
Izlaganje podataka trajat će 4 godine, ovisno o dinamici radova, o čemu je više rekao gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković;
Predsjednica općinskog suda Lidija Vuljak naglasila je kako je na području županije u tijeku, osim početka ovog izlaganja, izlaganje podataka prikupljenih katastarskom izmjerom na području Koprivničkog Ivanca, te uskoro i u Kunovcu, te je istaknula sljedeće;
Gradonačelnik se složio kako je to bitno za stanovnike s područja Grada ali i oklnih općina, a službeni uvid u podatke za građane počinje 14. travnja.
Zamjenik ravnatelja DGU Antun Vidaković pohvalio je zajedničku suradnju i rad svih službi na ovom važnom projektu, a ovakvi projekti izvedeni u kratkom roku KKŽ su svrstali među prve koje su provele katastarsku izmjeru u tako kratkom roku.
Vrijednost projekta u Đurđevcu iznosi oko12 mil.kuna, a više o samom projektu rekla je Jelena Umger, pročelnica Područnog ureda za katastar.
Postupak sastavljanja zemljoknjižnih uložaka je potpuno besplatan, a ovime će se napokon upisati stvarna stanja u z.k. knjige.
Spomenimo da iako najavljen, zbog hitnih i neodgodivih obveza u Vladi RH, ministar pravosuđa Ante Šprlje nije bio u mogućnosti prisustvovati svečanom obilježavanju početka izlaganja podataka prikupljenih katastarskom izmjerom na području Grada Đurđevca.
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live