Novosti

20. Hlebinski susreti pčelara

Povodom obilježavanja blagdana zaštitnika i učitelja svih pčelara Svetog Ambrozija u Područnoj školi Josipa Generalića u Hlebinama održani su jubilarni 20. Hlebinski susreti pčelara kojem je prisustvovao i župan Darko Koren.

Prigodne riječi na samom početku uputio je predsjednik Pčelarske udruge „Lipa“  Zdenko Lončarić koji je ujedno dodijelio posebna priznanja za ustrajnost i naročiti doprinos u radu udruge te promicanju pčelarstva na ovim prostorima, a zahvalnicu je primila i Koprivničko-križevačka županija.

Pohvalu Udruzi za dugogodišnji rad i ustrajnost uputio je i župan te pri tom izrazio zadovoljstvo ovakvim okupljanjima „koji su vrijedni prvenstveno zbog razmjene iskustva i znanja pčelara“ te čestitao blagdan njihovog zaštitnika sv. Ambrozija.

U sklopu manifestacije upriličena je i izložba pčelarskih proizvoda, opreme i izložba muzejskog pčelarskog pribora, a u prostorijama Društvenog doma održana su i stručno-edukativna predavanja.

Susretima je pored župana i brojnih gostiju i uzvanika prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalnu djelatnost i poljoprivredu Marijan Štimac.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live