Novosti

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković posjetio Županiju

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković boravio je u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje su ga u Županijskoj upravi dočekali domaćini župan Darko Koren i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te ostali suradnici.
Na radnom sastanku u Županijskoj upravi razgovaralo se o projektu javno-privatnog  partnerstva u obrazovanju, nastavku brze ceste od Križevaca do Koprivnice, RCGO Piškornica, Podravci te županijskim i općinskim prihodima od rudne rente.
Župan je naglasio važnost navedenih projekata za Podravinu i Prigorje, od povezivanja malih poljoprivrednih proizvođača s Podravkom i poticanja lokalne proizvodnje, preko razvoja gospodarstva kroz brzu cestu pa do projekta Piškornice koji je u visokoj fazi pripremljenosti i čeka na povlačenje EU sredstava, a premijer je upoznat i sa situacijom drastičnog pada prihoda od rudne rente, što direktno utječe na smanjenje županijskih in općinskih prihoda.
– dodao je župan, a premijer je kazao sljedeće:
Premijer Plenković naglasio je važnost Podravke za hrvatsku poljoprivredu i za što veći postotak domaćih poljoprivrednih proizvoda kako u zemlji tako i u izvozu.
Pri kraju radnog sastanka, premijer je izrazio zadovoljstvo početkom Renesansnog festivala koji je posjetio prošle godine te je pohvalio organizatore na velikom doprinosu kontinentalnom turizmu i privlačenju velikog broja posjetitelja u Koprivnicu i Županiju. Zbog ranije dogovorenih obaveza nije mogao prisustvovati otvorenju, a nakon radnog sastanaka zajedno sa županom i suradnicima uputio se na kratko druženje s građanima.
Neposredno prije sastanka u Županijskoj upravi, premijer je boravio u posjetu Varaždinskoj županiji gdje je zajedno sa županom Korenom i predsjednikom Uprave Podravke Marinom Pucarom posjetio Podravkinu tvornicu Kalnik u Varaždinu, u kojoj je u tijeku glavni dio sezone prerade povrća s hrvatskih polja, proizvedenog u suradnji s njihovim kooperantima.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live