Novosti

24. Kajkavski etnografski kviz

U sklopu proslave Dana Općine Virje u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara Virje održan je već tradicionalni 24. Kajkavski etnografski kviz.

Kviz je započeo pjesmom „Soncu prosi saka roža“ koju je otpjevala učiteljica Maja Šoš, ujedno i voditeljica Područnog razrednog odjela Hampovica, nakon čega su pozdravne riječi uputile voditeljice kviza, učiteljica Silvana Bebek i knjižničarka Đurđica Krčmar Zalar.

Etno kvizu se odazvala i viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač koja je ujedno bila i članica Povjerenstva, a pored nje ostali članovi Povjerenstva bili su: Anđelka Rihtarić, velečasni Josip Hadrović iz župe u Trnovcu, tajnik Katahetskog ureda Varaždinske biskupije Vladimir Cesar te velečasni Davor Šumandla iz župe u Kozarevcu.

Tema ovogodišnjeg kviza bili su Vjersko – narodni običaji, a natjecanju su pristupili učenici iz četiri osnovne škole iz Koprivničko-križevačke županije: Osnovna škola Ferdinadovac, Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac, Osnovna škola Kloštar Podravski, Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje.

Na kraju natjecateljskog dijela, natjecatelji su predstavili svoje jezično – istraživačke projekte, a prema broju sakupljenih bodova prvo mjesto zauzeli su učenici iz Osnovne škole Ferdinandovac osvojivši tako i glavnu nagradu, petodnevno ljetovanje u Selcu. Učenici iz Osnovne škole Kloštar Podravski osvojili su drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je učenicima iz Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live