Novosti

24. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u kuglanju za slijepe i slabovidne

U organizaciji Hrvatskog športskog saveza slijepih i u suorganizaciji Športske udruge slijepih „Podravina“ te Kuglačkog saveza Koprivničko-križevačke županije započelo je 24. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u kuglanju za slijepe i slabovidne kuglače u “Kuglani 2“ u Koprivnici.

Ovo prvenstvo otvorio je župan Darko Koren i pri tome pozdravio sve okupljene te poželio puno uspjeha svim kuglačicama i kuglačima: „Čestitam Vam svima na upornosti koja uvelike doprinosi važnosti ovog natjecanja. Ovo natjecanje proživljavamo kao dio Dana Županije i želim vam svima puno uspjeha.“

Otvorenju je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal, a predsjednik Hrvatskog športskog saveza slijepih Duško Petrović uputio je zahvalu Koprivničko-križevačkoj županiji i Gradu Koprivnici na podršci te je ujedno poželio svim natjecateljima što bolje rezultate. Ovim željama u ime Grada Koprivnice pridružio se i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski.

Slijepi i slabovidni kuglači i kuglačice natječu se u tri kategorije prema oštećenju vida, odnosno u kategoriji B1 (slijepi), B2 (praktično slijepi) i kategoriji B3 (visoko slabovidni), a isto tako sve tri kategorije natječu se u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji od čega svaku ekipu čine po tri igrača.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live