Novosti

38. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Županijske uprave Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije održao je svoju 38. sjednicu koju je otvorio predsjednik Savjeta Stjepan Peršin.
Nakon prihvaćanja zapisnika s 37. sjednice Savjeta predsjednik Peršin ukratko je predstavio realizirane aktivnosti Savjeta u 2016. godini za koje je istaknuo da su „svi projekti koji su planirani i realizirani te uspješno provedeni“ te pri tom zahvalio svim članovima Savjeta na suradnji u protekloj godini.
Članove Savjeta predsjednik je izvijestio i o daljnjim aktivnostima programa pod nazivom Program osposobljavanja za upravljanje biciklom koji se provodio tijekom 2016., a koji će se provoditi i tijekom 2017. godine. Dodao je da će se program provoditi u petim razredima osnovne škole u sklopu nastavnog predmeta Priroda i društvo u razrednoj nastavi te Tehničke kulture i Tjelesno-zdravstvene kulture i to u dva modula, svaki po osam školskih sati. Nakon predavanja polaže se ispit i dodjeljuje se potvrda o osposobljenosti za upravljanje biciklom, a od učenika se u konačnici očekuje „primjena stečenih vještina i znanja te sigurno i odgovorno kretanje u prometu“, naglasio je predsjednik Peršin.
Pored toga, na sjednici se razgovaralo i o organiziranju školskih, županijskih i državnih natjecanja učenika iz prometnog znanja i vještina, organiziranju natjecanja za djecu s poteškoćama u razvoju, o akciji „Vidi i klikni“ za djecu u vrtićima i osnovnim školama na području Koprivničko-križevačke županije te o sudjelovanju u akciji policije Republike Hrvatske „Poštujte naše znakove“.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live