NovostiVijesti

U Gljivicama vlada pravo predblagdansko raspoloženje

Mjesec prosinac je najveseliji, najčarobniji i najtajnovitiji mjesec na kraju godine, posebno za one najmlađe. U prosincu se događaju čarobni trenutci, a tu čaroliju su mališani iz skupine Gljivice Dječjeg vrtića Maslačak osjetili brojnim blagdanskim aktivnostima.

Mališani su posjetili gradsku tržnicu gdje su kupili biljku božićnu zvijezdu kojom su obogatili centar prirode u svojoj sobi u vrtiću, a u parku pored crkve pomno su proučili veliki adventski vijenac. Sa svojim odgajateljicama napravili su adventske vjenčiće od papira na koje, nakon svake adventske nedjelje, dodaju po jednu svijeću. O adventskim svijećama i njihovom značenju najviše su naučili iz Priče o Četiri svijećešto im je pomoglo u razumijevaju tradicije i kršćanskih blagdanskih običaja.

Adventski kalendar u liku djeci dobro znanog djedice napravili su zajedno te svakim danom, po jedan broj adventskog kalendara sakrivaju kuglicama vate kako bi nastala djedičina brada. U tom zadatku do kraja adventa, izredat će se svako dijete, a na taj način djeca iščekuju svoj red te usvajaju simbole za brojeve.

Uz već navedene aktivnosti posijali su pšenicu, izradili čizmice od kartona, kuglice i lance za ukrašavanje od kolaž papira te njima ukrasili naše borove, a češere koje su sakupili u jesen pretvorili su u brbljave patuljke.

Kako prosinac još uvijek nije gotov, Gljivice imaju još puno različitih ideja za aktivnosti i igre kojima će ostvariti potpunu čaroliju i dočekati Božić.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live